
After School
På Nyborg Gymnasium er der mange forskellige aktiviteter om eftermiddagen. Her kan du læse lidt om hvad der foregår.
Vi vil gerne have, at du hurtigt får et tilhørsforhold til skolen; det hjælper dig også til at gennemføre din uddannelse her. Derfor er det en god idé at melde sig til de faglige og sociale aktiviteter, der er på skolen om eftermiddagen. Her kan du møde elever fra alle skolens uddannelser og sammen med dem udfordre dig selv fagligt og personligt inden for fag som billedkunst, idræt, musik, mediefag eller i vores Model United Nations gruppe. Du kan også få hjælp til lektier og opgaveskrivning.
After School på Nyborg Gymnasium består blandt andet af følgende aktiviteter. Det er skolens lærere, der står for mange af dem.
En oversigt med praktiske oplysninger vedr. skoleåret 2014-15 vil foreligge i begyndelsen af det nye skoleår.
Studiecenter
Mandag, tirsdag og torsdag i 5. modul fra kl. 15.15 til 16.45 er der åbent i Studiecentret. Studiecentret består af lektieværkstedet, sprogværkstedet og skriveholdet. I lektieværkstedet kan alle elever komme og få vejledning, sparring og hjælp fra 2 lærere og 2 ansatte elevassistenter til at få ordnet skolearbejdet. Lærerne repræsenterer et bredt udsnit af skolens fag og elevassistenterne de tre uddannelser. I sprogværkstedet er der fokus på sprog og bevidsthed om, hvordan man arbejder med sprog, især det danske. Her kan du fx få støtte, hvis du har læsevanskeligheder eller hvis dansk er et fremmedsprog for dig. Skriveholdet henvises du til af en studievejleder. Det er ikke frivilligt at være på skriveholdet, men skriveholdet hjælper elever til at få afleveret de opgaver, de kan være kommet bagud med.
I studiecentret er der hyggeligt at være, og for at sikre blodsukret bliver der stillet te, kaffe og boller frem til fri afbenyttelse.
Billedkunst
Croquis og collage, akvarel og akrylmaleri - det er nogle af de muligheder, vi tilbyder i frivillig billedkunst. Mens man i den almindelige undervisning arbejder inden for samme emne, er det her op til den enkelte selv at vælge. Frivillig billedkunst fungerer som åbent værksted, men der er også udflugter for at se på kunst.
Idræt
Frivillig idræt er et tilbud om idrætsaktiviteter efter skoletid. Vi har fx frivillig fodbold, rugby, beachvolley (skolen har 3 beachvolleybaner) og løbetræning. Vores skolehold har deltaget i regionsstævner med de fynske gymnasier i mange forskellige discipliner. Hvis der er interesse for det, kan vi også oprette forløb i andre discipliner. Du kan stille forslag til din idrætslærer; fx har basketball og volleyball af og til været på programmet. Derudover kan du deltage i skolens Fitness-projekt med mulighed for hjælp til vægttab og forbedret fysisk form. Du vil kunne træne og få lagt en individuel træningsplan og få kostvejledning.
Musik
Frivillig musik består af flere tilbud. Du kan komme i et jazzorkester, deltage i et rockband, synge i kor osv. Koret deltager hvert år i større arrangementer sammen med andre kor og andre gymnasier. Orkestrene spiller til forskellige arrangementer på skolen, deltager i musical og bruger skolens lydstudie til at indspille nogle af de numre, der arbejdes med. Repertoiret afhænger af deltagernes ønsker og forudsætninger.
Musical
Skolen laver musical hvert andet år, og netop i 2014-15 skal vi igen sætte en musical op. Musicalen er et stort projekt, som kræver elever, der kan synge, danse, spille musik, spille skuespil, lave scenografi, sy kostumer eller styre lyd og lys. Der er audition i august og premiere i februar. Vi øver en gang om ugen og i udvalgte weekender.
Mediefag
I frivillig mediefag anvender man skolens videoudstyr til fx at lave mindre reportager til vores hjemmeside sammen med andre elever og mediefagslærerne. Det kræver ingen særlige forudsætninger, men blot et engagement og en lyst til at fortælle en relevant historie fra gymnasiets hverdag. Skolen har sin egen biograf, og her er der regelmæssige tilbud i form af månedlige filmaftener. En gang om året er der endvidere filmgalla, hvor vi ser de bedste mediefags-film fra skoleåret, og hvor vinderfilmene i forskellige kategorier kåres. Alle elever har mulighed for at hjælpe til med at arrangere festlighederne.
Drama
I frivillig drama arbejder vi med forskellige dramaøvelser og med teatrets muligheder. Det kan være arbejde med improvisationsøvelser, teatersport, dramatisering af korte tekster og, hvis de fremmødte har lyst, indstuderer og opfører vi en forestilling. Man behøver ikke på forhånd at have erfaring med teater.
Model United Nations
MUN er en kopi af det rigtige FN, bare på gymnasieniveau. Her får du mulighed for at debattere globale problemer med andre interesserede. Du øver dig på præsentation og retorik, og du får et godt indblik i mange af verdens udfordringer set fra forskellige landes synsvinkel. MUN deltager i fore internationale konferencer på andre MUN-skoler, og på Nyborg Gymnasium har vi også en årlig konference, MUNNY, hvor besøgende elever dyster og diskuterer med vores MUN-elever.